Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!

Testvérközség (Kalwang)

Kalwang
Ausztria

A-Kalwang 39, 8775 Kalwang

Tel.: +43(0)3846-8271-0
Fax: +43(0)3846-8271-12
E-mail: gde@kalwang.at

Kalwang község - vagy hivatalos nevén Marktgemeinde Kalwang - Ausztriában, azon belül Stájerországban, a Liesing folyó völgyében fekszik. Közigazgatásilag a leobeni körzethez tartozik.

A községet először 1148-ban említik írásos dokumentumok Chichelwanche néven. Hamarosan gazdag bányász-településsé fejlődött: rézbányászata a középkortól egészen 1867-ig jelentős volt. 1850-ben a település önálló közigazgatási egység lett és 1929-ben kapta a Marktgemeinde címet. A községnek ma 1164 lakosa van.

A polgármester: Mario Angerer.

Település honlapja: http://www.kalwang.at

Video Kalwangról: http://www.echtzeit-tv.at/index.php/austria/st/48-video/steiermark/612-wunderbar-wanderbar


Bő - Kalwang testvérközség

Bő és az ausztriai Kalwang község barátsága 1988-ban kezdődött. Akkoriban az osztrák falu Bükfürdőn nyaraló focicsapata edzőpartnert keresett és talált bői labdarúgók személyében. A következő évben a bői focisták vendégeskedtek Ausztriában, majd a tűzoltócsapatok is találkozót rendeztek. Hamarosan Paul Pucher, az osztrák község akkori polgármestere egyhetes stájerországi nyaralásra hívott 16 bői általános iskolást. Az első egyhetes kirándulás azóta cserekapcsolattá fejlődött.

Történik mindez a két község akkori polgármesterei (Aleaxander Maurer és Pados Róbert) által  2004. októberében aláírt hivatalos partnerségi nyilatkozat szellemében, miszerint:

„A községek lakóinak meg kell adni a lehetőséget, hogy egymást jobban megismerhessék, barátságokat köthessenek, a kommunális kérdéseket illető információcserét ösztönözzék, valamint, hogy gazdasági, kulturális, művészeti, szociálpolitikai, egészségügyi és sport téren csereprogramokban vehessenek részt. Ezen együttműködés szellemében az osztrák Kalwang és a magyar Bő község a jövőben mint partnerközségek működnek tovább. Legyen e történelmi kötelék egy egyesült és szabad Európa építőköve.”

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”