Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Látnivalók
» vissza

Köztéri vallási emlékek

A helyiek mély vallásosságát jól mutatja, hogy több, főleg magánkezdeményezésből létesített, fogadalmi célú köztéri alkotást is találunk a faluban.
Köztéri vallási emlékek

Nepomuki Szent János szobra (Köztársaság tér): A szobor abban a hullámos-íves oromzattal záródó kápolnaszerű fülkében áll, amely egy mára már lebontott kastély elé épült. A szent kultusza általában a veszélyes folyóátkelőkhöz kapcsolódik. Bőben a Répce átkelőhelyéhez vezető úton található.

 

A Fájdalmas Szűz szobra (Köztársaság tér): a szobor a Fájdalmas anyát ábrázolja, ölében a kereszthalált szenvedett szent Fiával. Felirata: "A keresztfához megyek, mert máshol nem lelhetek nyugodalmat lelkemnek.” Állíttatta: Simon Ernő és hitvese, Horváth Mária 1914-ben.

 

Feszület (Petőfi utca): Jézus a kereszten, alatta a Fájdalmas Anya áll. Állíttatta: Rozmán Ferenc és Östör Borbála.

 

 Magyarország Nagyasszonya karján a kis Jézussal (Hunyadi utca vége): felirata: "Magyarország Nagyasszonya könyörögj érettünk! Állíttatta: Tamás János és neje, Guzmics Ilona 1917-ben."

 

Boldogasszony, karján a kis Jézussal (Széchenyi utca): Felirata: "Máriát dicsérni hívek jöjjetek, mert ő fogja kérni fiát értetek. Állíttatta: A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére emeltették Első József és neje, Magyarász Julianna 1913-ban."

(Szöveg: Németh Sándor)

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”