Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Hírek, aktualitások
» 2019

Önkormányzati hírek (2019. 09. 23.)

2019. szeptember 23.

Az önkrományzati ülések összefoglalója 2019. 09. 23-ig

Önkormányzati hírek (2019. 09. 23.)

A képviselő-testület 2019. június 24-i ülésén döntött a hagyományos falunap megtartásáról. Állást foglalt, hogy szükségesnek tartja a közművelődési szakember jogszabályi előírások szerinti közös foglalkoztatását, megbízta a polgármestert a tárgyalások lefolytatásával. A képviselő-testület felajánlás alapján döntött a Bő Hunyadi u. 38. szám alatt lakóház 200.000.- forintért történő megvásárlásáról. A képviselő-testület virágbolt üzemeltetése céljából bérbe adta a korábban megvásárolt Bő Köztársaság 10. szám alatti ingatlanát. A képviselő-testület a TAO támogatással megvalósuló sportöltöző felújítása saját forrásának biztosítása érdekében 3.000.000.- vissza nem térítendő támogatásban részesítette a sportegyesületet.

A képviselő-testület 2019. július 25-én együttes ülést tartott Chernelházadamonya és Gór községekkel. Az együttes ülésen megállapodtak a közművelődési szakember közös foglalkoztatásáról. A foglalkoztatás költségeinek felosztásánál a lakosságszámot vették alapul, a költségek 50 %-át Bő község, 30 %-át Gór község, 20 %-át Chernelházadamonya község viseli. A közös foglalkoztatásra tekintettel a képviselő-testület módosította az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló rendeletét. A testület pályázatot nyújtott be a szociális célú tűzifa biztosítására. A környező községek tervezett csatornaépítése miatt a képviselő-testület 2019. január 1. napjával belépett az általános forgalmi adó körébe. A képviselő-testület döntött arról, hogy a vízmű kérésére az emiatt keletkező a közös pénzügyi alapot terhelő többletkiadásokat nem téríti meg. A képviselő-testület tudomásul vette a művelődési ház takarítójának nyugállományba vonulását, döntött a pályát keretében vásárolt traktor üzemanyag költségeinek elszámolásáról.

A képviselő-testület 2019. augusztus 26-án megtartott ülésén megválasztotta a helyi választási bizottságot. A bizottság tagjai Kajtár Attila, Horváth Gézáné, Babosné Varga Bernadett, Marton Józsefné és Németh Zoltán, póttagjai Marton Ferenc és Horváthné Csajbi Veronika lettek. A képviselő-testület a Magyar Faluprogram keretében pályázatot nyújtott be Hunyadi utca útfelújítására. Döntött a képviselő-testület arról is, hogy pályázatot nyújt be falugondnoki gépjármű beszerzésének támogatására. Sikeres pályázat esetén 2020. évben elindítja a falugondnoki szolgáltatást (jogszabályváltozás miatt erre a jövő évtől van lehetőség).

A képviselő-testület 2019. szeptember 17-i ülésén döntött a BURSA HUNGARICA felsőoktatási ösztöndíj rendszerhez történő ismételt csatlakozásáról. A képviselő-testület rendeletet alkotott a szociális célú tűzifa juttatás felhasználásáról. A képviselő-testület támogatta a Rózsafűzér-társulat kezdeményezését a Köztársaság téri keresztek felújításáról. A képviselő-testület 2019. október 2-ára közmeghallgatás összehívását határozta el.

 

Bő, 2019. szeptember 23.

 

Dr. Vincze György

jegyző

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”