Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Hírek, aktualitások
» 2017

Önkormányzati hírek (2017. 12. 18.)

2017. december 18.

Az önkormányzat üléseinek összefoglalója 2017. 12. 18-ig

Önkormányzati hírek (2017. 12. 18.)

A képviselő-testület 2017. október 17-i ülésén rendeletet alkotott a szociális tűzifa igénylés helyi szabályairól, majd módosította 2017. évi költségvetését.

A képviselő-testület elfogadta a helyi értéktár bizottság beszámolóját, jóváhagyta a helyi értékeket. A képviselő-testület úgy határozott, hogy viseli a gyermekek rota vírus elleni védőoltásának költségét. A képviselő-testület úgy döntött, hogy 50.000.- forintos helypénz megfizetése esetén a búcsú napján engedélyezi a főtéren a mutatványosok kitelepülését.

A képviselő-testület 2017. november 14-én megtartott ülésén jóváhagyta a szociális étkeztetés és a házi segítség nyújtás új szakmai programját. Az új előírásoknak megfelelően rendeletben szabályozta a településrendezési eszközök módosításának partneri egyeztetési szabályait (korábban erről határozatot kellett hozni). A képviselő-testület törvényi előírásra átmeneti rendeletben szabályozta a reklámok elhelyezésének szabályait. A képviselő-testület határozott nyugdíjas találkozó megtartásáról. A képviselő-testület elfogadta a Bő Büki szél üdülőterület jogharmonizációjáról szóló rendeletét. A képviselő-testület döntött a főtérre kiépített áramvételi kapacitás bővítéséről. A képviselő-testület egy tanuló Arany János programban történő részvételét is támogatta.

A képviselő-testület a 2017. november 29-én megtartott együttes ülésen pályázatot írt ki a hulladékszállítási közszolgáltatás ellátására. A képviselő-testület törvényi rendelkezés alapján kiegészítette építményadóról szóló rendeletét. Az elhelyezett reklámokért évi 1000 ft/m2 építményadót kell a jövő évtől fizetni. A képviselő-testület jóváhagyta 2017. évi belső ellenőrzési tervét. A képviselő testület elfogadta a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatát. A képviselő-testület elbírálta a BURSA HUNGARICA felsőoktatási ösztöndíj pályázati rendszer keretében beérkezett pályázatokat és minden igénylőt a 10 hónap szolgalmi időszakra havi 4000.- forint támogatásban részesített.

A képviselő-testület 2017. december 14-én megtartott ülésén elbírálta a rendkívüli települési támogatás megállapítására beérkezett kérelmeket és a szociális tűziga biztosítására benyújtott kérelmeket.

Az ülést követő együttes ülésen a képviselő-testület jóváhagyta a jogszabályi előírás alapján elkészítendő Településképi Arculati Kézikönyvet és az ehhez kapcsolódó rendeletet. A képviselő-testületek elfogadták a jelenlegi szolgáltató, az STKH Sopron ajánlatát, így a hulladékszállítási közszolgáltatást 2020. június 30. napjáig továbbra is a szolgáltató biztosítja.  A képviselő-testületek felhatalmazást adtak a Bői Közös Önkormányzati Hivatalnak, hogy a munkaügyi központ által kiírt pályázaton pályázatot nyújtson be 50 év felettiek foglalkoztatásának támogatására.

A Bői Közös Önkormányzati Hivatal minden dolgozója nevében áldott békés karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok!

 

Bő, 2017. december 18.

 

Dr. Vincze György

jegyző

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”