Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Hírek, aktualitások
» 2016

Önkormányzati hírek (2016. 10. 22.)

2016. október 22.

Az  önkormányzati ülések összefoglalója 2016. 09. 26-ig.

Önkormányzati hírek (2016. 10. 22.)

A képviselő-testület 2016. július 19-én megtartott ülésén határozott a hagyományos falunap megtartásáról. A képviselő-testület élt egy központi pályázati lehetőséggel, 60 m2-es pálya és fitnesz park megvalósítására nyújtott be pályázatot. A sikeres pályázók nem pénzt kapnak, hanem megépítik számukra a létesítményt.

A képviselő-testület a csepregi Egészségház ultrahang beszerzését 50.000.- forinttal támogatta.

A képviselő-testület 2016. szeptember 7-én megtartott ülésén értékelte a falunapot, a rendezvényre kilátogatók jól szórakoztak.

A képviselő-testület döntött a Vas Megyei Kormányhivatal javaslatára Bő község rendezési tervének és a Büki szél üdülőterület rendezési tervének jogharmonizációs célú felülvizsgálatáról. Az eljárás során a rendezési tervnek időközben központi jogszabályban szabályozott, vagy azzal ellentétes rendelkezései kerülnek hatályon kívül helyezésre.

A képviselő-testület ismételten foglalkozott a Petőfi utca végén lévő telkek befektetők által kért rendezési terv módosítás ügyével. A Főépítész a terület beépítésének módjára az eredeti tervtől eltérő javaslatokat tett, melyeket a befektetők és az önkormányzat egyaránt elfogadtak. A képviselő-testület így elindította a megismételt véleményezési eljárást azzal, hogy annak keretében megvizsgálásra kerül a sportpálya telkén távközlési bázisállomás elhelyezésének lehetősége is.

A képviselő-testület a jogszabályi előírásoknak megfelelően megalkotta az egészségügyi alapellátásokról szóló rendeletét, jóváhagyta az alapellátási körzetek székhelyéről szóló megállapodásokat. A háziorvosi és az iskolaorvosi alapellátás központja Bő, a fogorvosi és védőnői alapellátások központja pedig Bük.

A képviselő-testület a sportegyesület 2016. évi támogatását 1.000.000.- forintban határozta meg. A képviselő-testület a jégkár sújtotta településeknek 50.000.- forint támogatást biztosított.

A képviselő-testület 2016. évben is csatlakozott a BURSA HUNGARICA felsőoktatási ösztöndíj pályázati rendszerhez. Ezúttal is felhívjuk egyetemistáink és főiskolásaink figyelmét, hogy a pályázat csak elektronikusan nyújtható be, határideje pedig 2016. november 3. A képviselő-testület jóváhagyta a Soproni Vízmű gördülő fejlesztési tervét, költségvetési átcsoportosításokról is határozott.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően 2016. évben pályázatot nyújt be szociális célú tűzifa igénylésére. A természetbeni juttatás feltételeit sikeres pályázat esetén a képviselő-testület külön rendeletben állapítja meg.

A képviselő-testület 2016. szeptember 26-i ülésén támogatta a 2016. október 2. napjára kiírt népszavazást.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően elfogadja partnerközsége Kalwang meghívását és részt vesz 2016. október 9-én a kalwangi „búcsún”.

 

Bő, 2016. október 17.

 

Dr. Vincze György

jegyző

 

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”