Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Hírek, aktualitások
» 2014

Önkormányzati hírek (2014. 09. 29.)

2014. szeptember 29.

Az önkormányzati ülések összefoglalója 2014. 09. 16-ig

Önkormányzati hírek (2014. 09. 29.)

Bő község képviselő-testülete 2014. július 22-én megtartott ülésén kinevezte az új IKSZT. munkatársat. A feladat ellátásával a képviselők 2014. augusztus 1. napjától Kovácsné Jákó Melindát bízták meg. Kérjük a lakosságot, támogassa és segítse munkáját.

A viziközművek visszakerültek az önkormányzat tulajdonába. A változással a vezetékek nyomvonalán lévő ingatlanokra bejegyzett szolgalmi jogokat is az önkormányzatra kellett átíratni. A földhivatali bejegyzés költsége 105.600.- forint, a képviselőtestület hozzájárult az eljárási díj megfizetéséhez.

A képviselőtestület az ülésen módosította a lakáscélú támogatásokról szóló rendeletét. A támogatás összege nem változott, az eljárási szabályok kerültek pontosításra.

A képviselő-testület a játszótéren elhelyezett új eszköz megfelelőségi vizsgálatának megrendelésével megbízta a polgármestert.

A képviselő-testület tudomásul vette, hogy Marton Józsefné 2014. szeptember 10. napjával nyugállományba vonul. Majdnem két évtizedes lelkiismeretes munkáját ezúton is megköszönjük.

A képviselő-testületek 2014. augusztus 28-án megtartott együttes ülésükön elsősorban a közös önkormányzati hivatal ügyeivel foglalkoztak. A képviselő-testületek elfogadták a hivatal 2014. évi költségvetésének első féléves teljesítéséről készült beszámolót, a hivatal munkájáról szóló beszámolót, módosították a hivatal működéséről szóló megállapodást és a szervezeti és működési szabályzatot. A hivatal a jövőben a technikai dolgozói létszám terhére több szakmai munkát végző dolgozót foglalkoztathat.

A képviselő-testületek jóváhagyták a hivatal ügyrendjét és a gyermekjóléti szolgálat munkájáról szóló beszámolót is.

Bő község Képviselő-testülete az együttes ülést követően megtartott ülésén megválasztotta a helyi választási bizottság tagjait. A bizottság tagjai Kajtár Attila, Horváth Gézáné, Marton Józsefné, Babosné Varga Bernadett és Németh Zoltán, póttagjai Marton Ferenc és Horváthné Csajbi Veronika lettek.

A képviselő-testület elfogadta a 2014. évi költségvetése első féléves teljesítéséről készült beszámolót. A képviselő-testület megállapította, hogy a kiadások és bevételek a tervezett szinten teljesültek, a gazdálkodás stabil.

A képviselőtestület értékelte a gyermekvédelmi munkát, jóváhagyta a vízszolgáltató gördülő fejlesztési tervét, rendeletet alkotott a közterületek elnevezési rendjéről, a polgármesterre ruházta át a közútkezelői jogköreit.

A képviselőtestület csatlakozott a BURSA HUNGARICA felsőoktatási ösztöndíj pályázati rendszerhez.

A képviselőtestület 2014. szeptember 16-i rendkívüli ülésén engedélyezte pályázat benyújtását az óvoda és az iskola épületének energetikai korszerűsítésére.

Dr. Vincze György, jegyző

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”