Figyelem, az archivum.bo.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a bo.hu weboldalra!
Hírek, aktualitások
» 2011

Önkormányzati hírek (2011. 09. 19.)

2011. szeptember 19.

Önkormányzati ülések összefoglalója 2011. 09. 08-ig

Önkormányzati hírek (2011. 09. 19.)

A képviselőtestület 2011. július 6-án tartott ülésén fő napirendként az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítása és a park felújítása sikeres pályázatok előkészítésével foglalkozott. E napirendi pont tárgyalásán részt vett a projektmenedzsment feladatait ellátó EUDoors Kft. ügyvezetője is. A képviselőtestület meghatározta a tervezési feladatokat, a közbeszerzés előkészítését és ajánlatot kért a projektekhez szükséges hitelfelvételi igény biztosítására. A képviselőtestület határozott arról is, hogy 2011. július 23-án sportnapot tart. (A sportnap azóta sikeresen lebonyolításra került.) A polgármester tájékoztatta a képviselőtestületet a két ülés közötti időszak eseményekről.

 

A képviselőtestület 2011. augusztus 17-én megtartott ülésén megtárgyalta az önkormányzat 2011. évi költségvetése első féléves teljesítését. A képviselőtestület örömmel állapította meg, hogy a bevezetett takarékossági intézkedések hatására az önkormányzat pénzügyi helyzete javult, folyószámlahitel felhasználása nélkül sikerült az első félévi kifizetéseket teljesíteni. Az önkormányzat bevételei és kiadásai terv szerint alakultak. A várható beruházások miatt továbbra is szigorú gazdálkodásra van szükség. A képviselőtestület a pótlólagos állami támogatásokkal módosította a 2011. évi költségvetési rendeletét. A képviselőtestület határozott arról, hogy elindítja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által támogatott Bő központ felújítás piaccal és játszótérrel, valamint az IKSZT kialakítása és működtetése beruházások megvalósítását. A képviselőtestület megállapította, hogy mindkét beruházás a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozik, a közbeszerzési eljárás előkészítésével és lebonyolításával Vigh Edit közbeszerzési szakértőt bízta meg.

A képviselőtestület értékelte a fenti projektetek hitelszükségletének biztosítására beérkezett ajánlatokat. A képviselőtestület megállapította, hogy a módosított önkormányzati törvény előírása szerint az éven túli hitel felvételéhez könyvvizsgálói szakmai véleményre van szükség, ennek elkészítésével Futó István könyvvizsgálót bízta meg.

Mivel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által támogatott beruházásokat a hivatal határozatától számított hat hónapon belül meg kell kezdeni, a képviselőtestület árajánlatokat kért az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér számítástechnikai eszközeinek szállítására. A képviselőtestület elfogadta a polgármester beszámolóját a két ülés közötti időszak eseményeiről, a képviselőtestület az ülés végén lakásbérleti szerződés meghosszabbításáról döntött.

 

A képviselőtestület 2011. szeptember 8-i ülésén elfogadta a község sportfejlesztési koncepcióját. A képviselőtestület jóváhagyta a parkfelújítás közbeszerzési ajánlattételi felhívását és ajánlati dokumentációját. (E dokumentumok azóta átadásra kerültek három cég részére.) Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítás építési munkái 2012. évben kerülnek megvalósításra, e beruházás közbeszerzési eljárását majd a jövő évben bonyolítja le a képviselőtestület.

A képviselőtestület a könyvtári és közművelődési feladatok ellátásával 2011. szeptember 15. napjától Marton Esztert bízta meg. Kérjük a lakosságot, hogy támogassa munkáját.

Dr. Vincze György, körjegyző

Polgármesteri köszöntő

Köszöntjük Bő község honlapján!

Megtisztelő számunkra, hogy felkereste községünk internetes oldalát és érdeklődik falunk múltja, jelene és jövője iránt.

Remélem, hogy a folyamatosan frissített honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy megismerkedjen ezzel a szép kis faluval, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson Bőbe.

A világháló segítségével a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás új távlatai nyíltak meg mindannyiunk számára, hiszen informálódhatunk, megismerhetjük egymást, barátságokat köthetünk, üzleti kapcsolatok jöhetnek létre közöttünk, s ami a legfontosabb, hogy Ön figyelemmel tudja kísérni a község életét és fejlődését.

Célunk, hogy az idelátogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Jó böngészést kívánok!

Hajós Attila

polgármester

bopolgarmester@pr.hu


Tovább...

E-ügyintézés

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Választás 2019

Önkormányzati választások 2019

Fontosabb elérhetőségek

Instagram: #bő #visitbő #visitbö
Önkormányzat
9625 Bő Széchenyi u. 70.
Telefon/ fax: 94/586-015, 94/586-016
E-mail: drvinczegyorgyjegyzo@gmail.com
Háziorvos
9625 Bő Széchenyi u. 27.
Telefon: +36/94/386-004
Mobil: +36/30/9976-327

Központi orvosi ügyelet:

Bük, Eötvös u. 2/a. Tel: +36-94-358-558

Mentőállomás Bük: +36-94-358-072

Nyertes pályázat:

Képtalálat a következőre: „európai unió europai regionális fejlesztési alap logo”